Mazars Sverige renodlar och säljer redovisningsdelen

2022-05-30 Mazars Sverige kommer fortsättningsvis att fokusera på revision, skatt och rådgivning och säljer därför redovisningsverksamheten till Talenom, en ledande aktör inom digital ekonomihantering för små och medelstora bolag. Bolaget är noterat på Helsingforsbörsen. Mazars medarbetare inom redovisning följer med i övergången. Informationen kommuniceras idag den 30 maj 2022 av bägge bolagen.

– Vi är mycket glada över avtalet med Talenom, säger Mikael Fredstrand VD för Mazars i Sverige. Det är en ”perfect match”. Talenom är ett bolag i absolut framkant inom digitala tjänster och automatiserade processer. Bolaget etablerades i Sverige 2019 och har vuxit till 240 anställda och 18 kontor över hela landet. Tillväxttakten är hög. Vi tror att redovisningsaffären kan utvecklas mycket positivt inom Talenom. Mazars redovisningskonsulter kommer att tillföra värdefull erfarenhet och kompetens för Talenoms fortsatta tillväxt.

Fredrik Waker från Talenom kommenterar affären:

­– Jag är otroligt glad över att välkomna Mazars redovisningsverksamhet till Talenom. Vi har tillsammans med Mazars ledning under en längre tid lärt känna Mazars redovisningsdel. Vi ser en redovisningsverksamhet som är ”Top of the line” och vi är imponerade över det målmedvetna arbetet kring kvalitet, medarbetarutveckling och kundupplevelse som Mazars hela tiden driver. Detta fokus kommer till stor del bidra till Talenoms utvecklings- och tillväxtresa i Sverige. Vi ser framemot fortsatt goda relationer med Mazars Revison och Skatt.

Talenom och Mazars kommer även fortsättningsvis att arbeta för största nytta för båda bolagens kunder.
Affären står klar idag den 30 maj 2022, medan övertagandet sker den 1 september 2022.

För mer information, vänligen kontakta:

Mikael Fredstrand, VD för Mazars i Sverige

Kort om Mazars:

Mazars är en konkurrenskraftig aktör inom revision, skatt och rådgivning. Vi är stolta över att återigen hamnat på topposition i de mätningar som Svenskt Kvalitetsindex (SKI) gjort 2022 avseende kundnöjdhet inom revisionsbranschen. Efter att affären är genomförd per 1 september 2022 har Mazars i Sverige 250 medarbetare på 8 lokala kontor.